fredag 5 november 2010

Trakasseri?

Detta hände en av godmorgons journalister igår, runt kl 12.40

På hemväg, ca 20 meter utanför huset ropade 2 civilklädda poliser hans namn, och bad honom stanna. Därefter frågade dom vad han hette,
-Varför vill ni veta?, svarade han.
-Vi vill bara kolla så du inte är efterlyst

...och bad sedan efter personnr etc.
Eftersom de mycket väl visste vem han var redan när de ropade hans namn, för att stoppa honom, så var detta naturligtvis bara korkade frågor.

Därefter visade de sina polisbrickor, de identifierade sig ej, men sa att dom var från narkotikapolisen el jobbade tillsammans med dem.

Godmorgons journalist frågade dem vad de ville och försökte få ett vettigt svar utav poliserna om varför han stannats på gatan, utanför sitt hem.
-det är dags för att gå hem o laga mat.
poliserna var ivriga på att hålla honom på plats.

Men då började poliserna fråga om "Godmorgon". vilka är ni? Vad gör ni?
-Vi är ett glatt kompisgäng, som gillar tänka klart, hur så?
-Vad håller ni på med? Frågade polisen då...precis därefter verkade kollegan fått klartecken att det var okej att låta honom gå.

...förmodligen var kollegorna nr 3 och 4 upptagna inne i huset, i vederbörandes lägenhet innan det... Vad gjorde dom där?

Varför hände detta?

Var det för att Vi, några dagar tidigare träffade och intervjuade bloggaren och jounalisten Corruptio? ...börjar vi bli obekväma? ;)


Godmorgon är inte ett gäng terrorister, vi är journalister.
Vi dokumenterar människors berättelser, men tar inte automatiskt det dom säger för att vara sanning. Annat vore mycket korkat att göra, det är ju så Aftonbladet jobbar som mer och mer börjar likna en skvallertidning.

Polisens arbete ska gå ut på att förebygga brott och att straffa dom som har begått brott.
Vi i Godmorgon begår inga brott och har inte för avsikt att begå något heller.
Vi vill inte slänga gatustenar på poliser, slå sönder rutor eller sprida rykten.

Vad Corruptio skriver på sin blogg kan hela Sverige läsa, det vi har gjort är att intervjua honom därför att ingen annan journalist i Sverige har gjort det.
Är det ett brott? Är det ett hot mot säkerheten?

Vi vill ha rättvisa i Sverige och när nåt sånt här händer så visar det bara hur fel systemet är, vi borde samarbeta istället för att misstänka varandra.

Allt vi vill är att sprida kärlek, fred, kunskap och en gnutta humor.

12 kommentarer:

  1. Om polisen var inne i ens lya borde denne samla ihop gänget och gå ner till polisen och knacka på och fråga va i helvete som pågår...eller nåt.

    Ett God-Morgon fan :)

    Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Ja det är nog en bra idé, skulle lätta en del oro och frågetecken...

    SvaraRadera
  3. Hann du inte spela in dem?

    SvaraRadera
  4. Har man rätt att vägra visa leg eller uppge personnr för civilklädda poliser som bara hoppar på en så här utan riktig anledning?

    Kanske har det med er kontakt med corruptio att göra. Jag har inte studerat det så noga, men det han skriver handlar väl mest om korruption och olagligheter bland polisen, och det ska väl komma fram om man känner till sånt. Och man kan verkligen förstå honom om han är oskyldigt dömd för vapenbrott som han säger.
    Men egentligen är ju inte polisen roten till det onda, det finns nog ingen som blir polis för att tjäna ett bedrägerisystem som ger en liten grupp särskilda privilegier på ett orättfärdigt sätt (genom det sätt som banker fungerar). Utan de som blir poliser hamnar (i vissa fall) i dåligt sällskap, blir hjärntvättade och utsätts för grupptryck, man blir yrkesskadad.
    Mina funderingar om detta med poliser med betydande befattningar som sysslar med bordellverksamhet och liknande (var det inte det det handlade om?), är att detta kanske planteras på dem på det ena eller andra sättet. För att de riktiga gangstrarna högre upp ska ha en hållhake på dem så att de inte visar ryggrad och agerar självständigt.
    Tror att man använder den taktiken mot de flesta politiker i viktiga positioner, ser till att ha en hållhake på dem så de är lättare att kontrollera.

    SvaraRadera
  5. Om du har en bugg scanner scanna genom din lägenhet. om inte börja leta lite runt hörnen, under soffan, kolla genom datorn mm ... man vet inte hur långt de kan gå eller vad det är de vill få reda på. det verkar som att dessa myndigheter inte vill ha fritt tänkande människor.

    SvaraRadera
  6. Om de frågar efter personnummer så blir det per automatik ett förhör. De får inte göra det om man inte är misstänkt för brott så vitt jag vet.

    SvaraRadera
  7. Kolla även bakom tavlorna och brandvarnaren... Köp sedan en lite övervakningskamera med rörelsedetektor, så kan du filma någon skulle smyga sig in i ditt hem,och skylta inte med att du har kameraövervakning.

    SvaraRadera
  8. Hallå Anonym!
    Har du tips på utrustning?
    Stone

    SvaraRadera
  9. Finns en liten butik i Oslo... SpyShop... om du skulle åka över gränsen någon gång :o)
    Se på .... http://www.spyshop.no/antiutstyr

    SvaraRadera
  10. Det intressanta är att en Polis har inte någon som hälls rätt att fråga någonting om man inte ger upplåter honom tillåtelse till det. En betydlig detalj är att en Polis kan ENBART agera emot en "juridisk Person" dvs. det namn som står skrivet bla i ditt pass och på ditt körkort (ex JOHAN BERGLUND). Personen Johan Berglund är en naturlig person och således ingen registrerbar domän, om johan däremot accepterar att hans namn urkund förfalskats av STATEN, (till JOHAN BERGLUND) som han också ingå i kontrakt med STATEN. Polisen är en representant för staten och kan enbart kontraktera med naturliga personer som uppräthåller en "Juridisk person".
    Eftersom en dommare alltid måste försäkra sig om den kallade underställer sig dommarens lagsystem, frågar han således efter förnamn, efternamn och födelse datum. Om endast ett förnamn ges ond inget mer, kan dommaren inte fortsätta rättegången pga. den kallade inte erkänner dommarens lag som sin!

    Kontenta: det lönar sig att begripa vilka öderstigra konsekvenser din "juridiska person" har på ditt liv.

    SvaraRadera
  11. yourstrawman.com
    thecorporationnation.com
    natural-person.ca
    thinkfree.ca

    på youtube:
    Jordan Maxwell UCC
    Winston Shrout

    SvaraRadera
  12. Alltså, herr Anonym...vi har ett annat rättssystem i Sverige...

    Vi är inte USA eller UK etc.

    http://www.juridisk-person.se/
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Juridisk_person

    Om ovan nämnda länkar har fel uppfattning, v.v. korrigera och hänvisa till Sveriges Rikes Lag, annars, ta av konspirationsglasögonen i det här fallet.

    SvaraRadera